3ª Jornada Transformació Digital a les organitzacions sanitàries

El 16 de novembre, la Fundació Salut Empordà va organitzar la tercera edició de la jornada “Transfroamció digitial a les organitzacions sanitàries. Tendències als sectors de salut i social” al Castell de Peralada. En aquesta tercera edició es volien reforçar aliances de les xarxes d’innovació i de la transformació digital, i en l’impacte de la intel·ligpencia artificial com a eina digital i en les mesures de ciberseguretat.

Conferència inaugural a càrrec del president de la Fundació PuntCAT, Genís Roca. També és vicepresident de la Fundació Barcelona Music Lab i membre del grup d’experts del Pacte Nacional de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Presentació de l’Estratègia TIC al SISCAT, a càrrec de Pol Pérez, director de l’Àrea de Sistemes d’Informació del Servei Català de la Salut.

Conferència “La importància de la ciberseguretat en la transformació digital de les entitats sanitàries”, a càrrec d’Eva Jorquera, responsable del Programa de Salut de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Conferència “La Intel·ligència Artificial i generativa Xat GPT als centres sanitaris”, a càrrec d’Isabel Maria Castaño Núñez, infermera i Project Manager, i Alberto Sánchez, infermer i responsable de Transformació Digital de l’Hospital Sagrat Cor. Hi participa virtualment Mauricio Valbuena, metge i responsable d’Innovació.

Taula rodona “Ciberseguretat en salut”, coordinada per la Societat Catalana de Salut Digital. Participants:

– Òscar Díaz, responsable de seguretat de la informació per a l’àmbit de recerca i universitats a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

– Anna Benavent, directora d’Organització Digital de l’Hospital Universitari Parc Taulí i presidenta de l’Associació Catalana de Professionals d’Informàtica de la Salut.

– Imma Bosch, directora d’Organització i Transformació Digital del Consorci Hospitalari de Vic.

– Eva Aurín, gerent de Salut i Social a Telefònica Espanya i vicepresidenta de la Societat Catalana de Salut Digital.

– Enrique Soto, cap de Tecnologia Operativa de Ciberseguretat a Telefónica Tech.

Presentació de la Xarxa d’Innovació en Salut de les Comarques Gironines, a càrrec del Dr. Sergi Iglesia, director gerent de la Fundació Salut Empordà i membre de la Xarxa d’Innovació en Salut de les Comarques Gironines.

Conferència dedicada a la Intel·ligència Artificial (IA) en la diagnosi del càncer de pulmó mitjançant placa de tòrax, a càrrec de Joan Gibert, expert en Intel·ligència Artificial de l’Hospital del Mar-Parc de Salut Mar.

El Dr. Sergi Iglesia, director gerent de la Fundació Salut Empordà (FSE), fa la presentació del seguiment del Pla de Transformació Digital 2021-2025 de la Fundació Salut Empordà.

Date: