Jornada de Transformació Digital a les organitzacions sanitàries

El 18 de novembre de l’any 2021 es va celebrar la primera Jornada de Transformació Digital a les organitzacions sanitàries.  L’esdeveniment es va celebrar a l’Auditori Caputxins de Figueres.

La transformació digital és part important del dia a dia de les entitats sanitàries i socials i aquesta jornada va ser un punt de trobada d’especialistes en aquest àmbit, alhora que va posar el focus en la comarca de l’Alt Empordà. Cal tenir en compte que l’epidèmia de la Covid -19 ha suposat un accelerador en els processos de transformació digital, i ha fet evident que la ciutadania reclama una adaptació dels sectors de salut i socials en l’ús dels canals digitals.

L’espai també va ser el marc per a presentar el Pla de Transformació Digital de la Fundació Salut Empordà 2021-2025, un document que marca el full de ruta que segueix l’entitat en els propers anys per encaminar-se cap a una revolució digital. Aquest canvi evolutiu en l’organització ha de permetre treballar millor, de forma més ràpida i segura, així com més transversal, oberta i participativa. Impactarà directament en l’assistència, suposant una millora de la qualitat i incrementant l’apoderament del pacient, ja que introduirà un nou paradigma en l’accessibilitat i els canals de comunicació amb l’usuari.

A la jornada varen intervenir, per aquest ordre: Ramon Maspons, coordinador d’Innovació i Prospectiva Estratègica de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya (AQuAS); Frederic Llordachs, CEO de Doctoralia i Doctomatic i ponent de salut digital; Pol Pérez, coordinador general de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) del Sistema de Salut del Departament de Salut i director de l’Àrea de Sistemes d’Informació del Servei Català de la Salut (CatSalut); Josep-Lluís Sánchez, soci fundador de Kairos X Chronos; i Sergi Iglesia, secretari tècnic de la Fundació Salut Empordà.

L’acte va ser conduït per la periodista Bàrbara Julbe i va comptar amb la participació de Pepper, un robot humanoide totalment personalitzable, capaç d’identificar el llenguatge verbal, gestos i emocions.

Aquesta jornada va ser possible gràcies a la implicació de setze patrocinadors.

Ramon Maspons, coordinador d’Innovació i Prospectiva Estratègica de l’Agència de Qualitat i Avaluació sanitària de Catalunya (AQuAS). Va oferir la ponència “Valor de la innovació i de la transformació digital al sistema de salut. Fons Next Generation”.

Frederic Llordachs, CEO de Doctoralia i Doctomatic. Va oferir la ponència “Tendències nacionals i internacionals de transformació digital a l’entorn sanitari i social”.

Pol Pérez, coordinador general de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) del Sistema de Salut del Departament de Salut i director de l’Àrea de Sistemes d’Informació del Servei Català de la Salut (CatSalut). Va oferir la ponència “Projectes del CatSalut presentats al fons Next Generation.”

Josep-Lluís Sánchez, soci fundador de Kairos X Chronos. Va oferir la ponència “Com innovar i dinamitzar la transformació digital a les organitzacions”.

Sergi Iglesia, secretari tècnic de la FSE. Va presentar el Pla de Transformació Digital de la Fundació Salut Empordà.