Showroom TIC

Últimes novetats tecnològiques aplicades al sector de salut i social

Els dies 9-10 de juny del 2022 es va celebrar un showroom TIC on es va comptar amb la participació d’una quinzena d’empreses de noves tecnologies en salut digital procedents de Catalunya i del País Basc que instal·laran un petit estand a la sala d’actes del centre.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és donar a conèixer als professionals de la FSE quines són les últimes novetats existents al mercat en l’àmbit social i de la salut digital per tal que puguin valorar si és necessari incorporar-les al seu lloc de feina.

La iniciativa és una de les accions incloses en l’apartat de capacitació digital dels professionals sanitaris, en el marc del Pla de Transformació Digital de la FSE 2021-2025. I, a més dels estands, durant els dos dies la Showroom TIC també es varen organitzar xerrades en línia dels proveïdors, en què en 20 minuts explicaven els seus productes més innovadors.

II Showroom TIC

El divendres 31 de març, la Fundació Salut Empordà (FSE) va organitzar la segona Showroom TIC  a la Sala d’Actes de l’Hospital de Figueres. Varen participar deu empreses dedicades a les noves tecnologies i a les eines digitals per millorar el desenvolupament dels sectors sanitari i social. L’objectiu d’aquest esdeveniment era donar a conèixer als professionals de la FSE quines són les últimes novetats existents al mercat en l’àmbit de la salut digital per tal que puguin valorar si és necessari incorporar-les al seu lloc de feina.

 

Les empreses disposaven d’estands informatius a la Sala d’Actes de l’Hospital, en què mostraven els seus productes en els àmbits de la robòtica, l’experiència del pacient, la formació, el metavers, els serveis i les solucions digitals, les dades i la intel·ligència artificial. Entre els avenços tecnològics que es varen presentar a la Showroom TIC destaca, per exemple, un robot quirúrgic de pròxima generació. Set de les deu empreses són procedents de Catalunya i la resta, del Regne Unit, els Estats Units i Noruega.